Premierul Natalia Gavrilița a vizitat Liceul Teoretic moldo-turc din Congaz

  • 22 Octombrie 2022 09:15
Premierul Natalia Gavrilița a vizitat Liceul Teoretic moldo-turc din Congaz

În cadrul vizitei de lucru în UTA Gagauz-Yeri, prim-ministrul Natalia Gavrilița a mers ieri, 21 octombrie. la Liceul Teoretic moldo-turc „S. Demirel” din satul Congaz, unde își fac studiile 160 de elevi, informează Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Instituția, fondată în 1999, este dotată cu o cantină și 2 cămine - unul pentru fete, celălalt pentru băieți. Elevii studiază materiile școlare în patru limbi: română, engleză, rusă și turcă. Începând cu clasa a X-a, un șir de discipline sunt predate exclusiv într-o limbă străină. Din anul 2003 și până în prezent, au absolvit instituția 532 de elevi.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vizitat sălile de clasă și a discutat cu profesorii, elevii și conducerea liceului. Șefa Executivului a vorbit despre ultimele acțiuni întreprinse în domeniul învățământului, inclusiv despre reforma universităților, subliniind necesitatea modernizării educației și instruirii tinerei generații în concordanță cu exigențele pieței muncii.

În prezent, la liceu activează 26 de cadre didactice - din Republica Moldova și Turcia, iar valorile comune, promovate de dascăli, vizează dezvoltarea psihică și emoțională a copiilor, la unison cu dezvoltarea lor fizică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău