Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu

  • 25 Mai 2022 11:09
Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu

Premierul Natalia Gavrilița, care participă în aceste zile la lucrările Forumului Economic Mondial de la Davos, a avut o întrevedere cu ministrul afacerilor externe din România, Bogdan Aurescu. La discuțiile la care a participat și șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, au fost abordat subiectul privind situația regională pe fondul agresiunii militare ilegale a Federației Ruse împotriva Ucrainei și modalități de contracarare a efectelor acesteia asupra Republicii Moldova, informează un comunicat al MAE de la București.

Totodată, au fost discutată agenda contactelor politico-diplomatice pentru perioada imediat următoare, în sprijinul Republicii Moldova și pentru avansarea agendei bilaterale.

În context, au fost abordate aspecte legate de facilitarea tranzitului mărfurilor din Republica Moldova și Ucraina, în și prin România, pentru combaterea crizei alimentare agravate la nivel global, provocată de agresiunea rusă în Ucraina.

Șeful diplomației române a subliniat că România va continua să acorde un sprijin solid și calibrat necesităților Republicii Moldova, atât politic, începând cu susținerea activă a demersurilor privind avansarea parcursului european al Republicii Moldova, cât și în plan bilateral, prin asistență financiară, materială și transfer de expertiză.

Cei trei oficiali au vorbit și despre perspectivele Republicii Moldova de a primi statut de stat candidat la aderarea la UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău