Premierul malaezian anunță că noi alegeri vor fi organizate după ce pandemia se va sfârși

  • 28 Noiembrie 2020 20:00
Premierul malaezian anunță că noi alegeri vor fi organizate după ce pandemia se va sfârși

Malaezia va organiza alegeri după ce pandemia de COVID-19 va fi învinsă, a declarat sâmbătă premierul acestei țări, la două zile după ce a obținut sprijinul parlamentului pentru proiectul său de buget pentru 2021, informează AFP, preluat de Agerpres.

Premierul Muhyiddin Yassin a ajuns la putere în martie, fără să fi fost ales, retrăgând partidul său din coaliția guvernamentală de atunci, pentru a se alia cu partidul UMNO, a cărui imagine a fost afectată de scandaluri de corupție. De atunci, administrația lui este vizată de permanente conflicte de interese.

Într-un discurs susținut sâmbătă în timpul unei reuniuni online a partidului său Bersatu, Muhyiddin Yassin s-a declarat încrezător că administrația sa va fi realeasă la alegerile viitoare.

Premierul malaezian, care dispune doar de o slabă majoritate în parlament, a declarat de asemenea că a avut "o întâlnire cu inima deschisă" cu președintele partidului UMNO, Ahmad Zahid Hamidi, pentru a discuta despre divergențele lor.

Joi, premierul a obținut susținerea deputaților pentru proiectul său de buget pentru 2021, care îi permite să rămână la putere și să demonstreze că are o majoritate parlamentară. Bugetul este axat pe lupta împotriva noului tip de coronavirus.

În ultimele săptămâni, Malaeyzia a înregistrat o explozie de contaminări. În total, peste 63.000 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate în această țară, potrivit celui mai recent bilanț oficial, de sâmbătă.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău