Premierul Maia Sandu l-a prezentat pe Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, angajaților instituției

  • 21 Iunie 2019 09:18
Premierul Maia Sandu l-a prezentat pe Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, angajaților instituției

Premierul Maia Sandu l-a prezentat astăzi pe ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, angajaților instituției. El a întreprins până acum vizite la Paris și Washington. Nicu Popescu a declarat că ministerul pe care-l va conduce va fi unul apolitic, iar printre priorități se numără deblocarea relațiilor externe. Nicu Popescu a mai spus că Acordul de Asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană va fi „cartea de căpătâi”.

„Acordul de Asociere al Republicii Moldova este cartea mea de căpătâi. Doar prin implementarea acestui acord vom avea o politică externă care îi ajută pe cetățenii noștri să trăiască într-o țară mai democratică, mai stabilă. Pentru asta avem nevoie de un minister unit, respectat acasă și peste hotare, iar pentru aceasta ministerul trebuie să fie apolitic. Dvs și eu servim cetățenii R. Moldova și nu un partid politic sau altul și așa vom reuși să aducem Europa acasă, nu doar prin declarații, dar și prin lucrul pe care-l facem. E important să ne mișcăm cu viteză maximă pentru a debloca mai multe relații externe”.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut întreprins săptămâna aceasta o vizită la Washington. Mai devreme el a fost în Franța unde s-a întâlnit cu diplomații din cadrul G7.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău