Premierul Maia Sandu anunță că șeful Agenției Proprietății Publice va fi demis

  • 19 Iunie 2019 10:43
Premierul Maia Sandu anunță că șeful Agenției Proprietății Publice va fi demis

Premierul Maia Sandu anunță că la următoarea ședință a Guvernului va fi demis directorul Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, pe motiv că în ultimele zile instituția ar fi anunțat un concurs de privatizare a unor bunuri ale statului la preț diminuat.

„La 14 iunie a fost plasat un anunț privind desfășurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri, regăsim, de exemplu, Sanatoriul „Moldova” din Truskaveț, Ucraina, cu un preț care pare diminuat semnificativ față de prețul real”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook. Ea susține că „procesul de sustragere a bunurilor proprietății publice”, continuă chiar și după debarcarea Partidului Democrat de la guvernare

În acest context Maia Sandu amintește că ieri Parlamentul a constituit comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfășurat procesele de privatizare a proprietății publice începând cu anul 2013.

„Activitatea acestei comisii se va axa bineînțeles pe privatizările care au ridicat mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea și legalitatea lor - Aeroportul Chișinău, Air Moldova, Gările și Stațiile Auto etc”, potrivit Maiei Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău