Premierul Kosovo nu renunță la formarea Armatei Kosovo

  • 11 Iunie 2018 12:06
 Premierul Kosovo nu renunță la formarea Armatei Kosovo

Premierul Kosovo, Ramush Haradinaj, a declarat că Armata Kosovară va fi formată în timpul acestui an și Armata Kosovo "va avea încrederea tuturor părților, chiar și a sârbilor din Kosovo".

„Anul acesta Kosovo va avea armată. A trecut suficient timp, dar nu este timpul pierdut. Armata va avea încrederea tuturor părților, chiar și a sârbilor din Kosovo. Există tineri în nordul Kosovo care doresc să activeze în Armata Kosovo și astfel demonstrăm că nu formăm o armată naționalistă" – a declarat Haradinaj, adăugând că procesul de formare a armatei a intrat în faza finală și în curând se va încheia, prin modificări constituționale sau legislative. 

Referindu-se la relațiile Pristinei cu Belgradul, Haradinaj a declarat că recunoașterea reciprocă reprezintă singura soluție.

„Cu Serbia am fost în război până la 9 iunie 1999, dar oficial războiul se va încheia când cele două părți se vor recunoaște reciproc. Așa cum a recunoscut Croația și Bosnia-Herțegovina, Serbia trebuie să recunoască și Kosovo. Este în interesul nostru și nu trebuie să ne temem să stăm la masa de negociere și să oficializăm recunoașterea" – a declarat Haradinaj, adăugând că până la sfârșitul anului cetățenii Kosovo vor beneficia de liberalizarea regimului de vize.

„Kosovo va deveni membru al ONU, Serbia ne va recunoaște și astfel vom încununa procesul de independență. Dar înainte, în luna noiembrie, Kosovo va deveni membru Interpol, deoarece criminalitatea reprezintă un mare pericol. Primirea Kosovo în Interpol va contribui la lupta contra criminalității interne și internaționale" – a declarat Haradinaj.

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău