Premierul japonez Shinzo Abe merge la Moscova pentru a se întâlni cu Vladimir Putin

  • 25 Aprilie 2017 11:39
Premierul japonez Shinzo Abe merge la Moscova pentru a se întâlni cu Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni joi cu premierul japonez Shinzo Abe, a anunțat marți Kremlinul, în timp ce Rusia și Japonia încearcă să-și rezolve diferendul teritorial legat de insulele Kurile, scrie Agerpres.

Cei doi oameni de stat vor discuta "punerea în aplicare a acordurilor încheiate cu ocazia vizitei" președintelui rus în Japonia în luna decembrie, a indicat Kremlinul.

Pe agenda discuțiilor figurează, de asemenea, probleme internaționale și regionale, inclusiv tensiunile în creștere dintre SUA și Coreea de Nord.

În vizită la Tokyo în 20 martie, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a criticat desfășurarea sistemului american de apărare antirachetă THAAD în regiunea Asia-Pacific, ca răspuns la amenințarea nord-coreeană, catalogându-l drept "risc grav" pentru regiune.

Vladimir Putin a vizitat Japonia la mijlocul lunii decembrie, vizită în cursul căreia a fost abordată pe larg disputa teritorială care afectează relațiile ruso-japoneze de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Insulele Kurile de Sud (numite "Teritorii de Nord" de către Japonia) se află în mijlocul acestui dezacord, care împiedică semnarea unui tratat de pace timp de 70 de ani.

Cele două țări au convenit în timpul vizitei lui Putin în arhipelag să pună în aplicare o viziune pentru o dezvoltare economică comună a acestor insule vulcanice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău