Premierul Italiei amenință cu demisia dacă disputele din cadrul coaliției guvernamentale nu încetează

  • 04 Iunie 2019 08:36
Premierul Italiei amenință cu demisia dacă disputele din cadrul coaliției guvernamentale nu încetează

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat luni că va demisiona în cazul în care nu vor înceta disputele între Mișcarea Cinci Stele (M5S) și Liga, cele două partide populiste care formează coaliția guvernamentală de la Roma, informează site-ul agenției Dpa, preluat de Mediafax.ro

Acesta este cel mai dur avertisment lansat de Conte, care nu este în mod formal afiliat cu niciun partid.

"Dacă nu va fi o asumare clară a responsabilităților, așa cum am cerut (...) îmi voi depune mandatul", a afirmat premierul în cadrul unei conferințe de presă.

"Vreau un răspuns clar, fără echivoc și de asemenea rapid, pentru că țara nu poate aștepta", a afirmat Conte, adăugând că supraviețuirea cabinetului său nu depinde de el.

 
 În ultimele luni s-a înregistrat o intensificare a Disputelor între formațiunile Liga și M5S pe o varietate de chestiuni, inclusiv politicile privind imigrația, regimul drogurilor ușoare sau proiecte de infrastructură.

 În cazul prăbușirii Guvernului de la Roma se speculează că Parlamentul ar putea fi dizolvat în luna iulie, astfel că ar urma să fie convocate alegeri anticipate la finalul lunii septembrie.

Formațiunea de extremă-dreaptă Liga, condusă de Matteo Salvini, ar fi avantajată de scenariul alegerilor anticipate, după ce în luna mai s-a clasat pe primul loc în cadrul scrutinului europarlamentar, obținând 34%.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău