Premierul italian Matteo Salvini este acuzat că a interzis o grevă la ordinul Kremlinului

  • 27 Iulie 15:15
Premierul italian Matteo Salvini este acuzat că a interzis o grevă la ordinul Kremlinului

Matteo Salvini este acuzat că ascultă ordinele sosite de la Moscova după ce o grevă la o întreprindere deținută de acționari ruși a fost interzisă la cererea Kremlinului, scrie The Times.

„Reprezentantul local al Ministerului de Interne al Italiei făcea trimitere la necesitatea menținerii ordinii publice la rafinăria Lukoil din Sicilia”, se arată în articolul citat de Pagina de Rusia. „Cu toate acestea, în timpul unui proces inițiat de sindicatul CGIL, a fost descoperită o scrisoare adresată lui Salvini de către ambasadorul rus în Italia, cerându-i să oprească protestele, deoarece acestea lezează reputația Lukoil și l-au costat deja „câteva milioane de euro”. Salvini este simultan vicepremier și ministrul de interne.

„Rusia caută întotdeauna să mențină cele mai confortabile condiții pentru firmele italiene care operează în Rusia”, susținea ambasadorul rus Serghei Razov în scrisoare.

„Am fost șocați să descoperim aceste scrisori în documentele dosarului, ceea ce demonstrează că acest lucru nu are nimic de-a face cu ordinea publică, ci a fost un răspuns la presiunea politică puternică exercitată asupra lui Salvini de către guvernul rus”, a declarat Roberto Alosi, purtător de cuvânt al sindicatului CGIL.

Publicația reamintește că Salvini este un susținător înflăcărat al președintelui Putin și cere ridicarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei. El a negat recentele acuzații că partidul său ”Liga” a primit finanțare ilegală din partea Rusiei și (…) cum au aratat sondajele de oponiei, aceste afirmații, pe care el le respinge ca „fantezii”, nu îi afectează popularitatea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chişinău
17,45 °C
cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,6 m/s
Thu
16 °C
Fri
17 °C
Sat
17 °C
Sun
17 °C
Mon
16 °C

Curs oficial BNM 16 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2894 -0.0890
USD 17.5096 -0.0505
RON 4.0582 -0.0142
UAH 0.7104 -0.0027
RUB 0.2718 -0.0019
Arhivă Radio Chișinău