Premierul italian Matteo Salvini este acuzat că a interzis o grevă la ordinul Kremlinului

  • 27 Iulie 2019 15:15
Premierul italian Matteo Salvini este acuzat că a interzis o grevă la ordinul Kremlinului

Matteo Salvini este acuzat că ascultă ordinele sosite de la Moscova după ce o grevă la o întreprindere deținută de acționari ruși a fost interzisă la cererea Kremlinului, scrie The Times.

„Reprezentantul local al Ministerului de Interne al Italiei făcea trimitere la necesitatea menținerii ordinii publice la rafinăria Lukoil din Sicilia”, se arată în articolul citat de Pagina de Rusia. „Cu toate acestea, în timpul unui proces inițiat de sindicatul CGIL, a fost descoperită o scrisoare adresată lui Salvini de către ambasadorul rus în Italia, cerându-i să oprească protestele, deoarece acestea lezează reputația Lukoil și l-au costat deja „câteva milioane de euro”. Salvini este simultan vicepremier și ministrul de interne.

„Rusia caută întotdeauna să mențină cele mai confortabile condiții pentru firmele italiene care operează în Rusia”, susținea ambasadorul rus Serghei Razov în scrisoare.

„Am fost șocați să descoperim aceste scrisori în documentele dosarului, ceea ce demonstrează că acest lucru nu are nimic de-a face cu ordinea publică, ci a fost un răspuns la presiunea politică puternică exercitată asupra lui Salvini de către guvernul rus”, a declarat Roberto Alosi, purtător de cuvânt al sindicatului CGIL.

Publicația reamintește că Salvini este un susținător înflăcărat al președintelui Putin și cere ridicarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei. El a negat recentele acuzații că partidul său ”Liga” a primit finanțare ilegală din partea Rusiei și (…) cum au aratat sondajele de oponiei, aceste afirmații, pe care el le respinge ca „fantezii”, nu îi afectează popularitatea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,1 m/s
Tue
12
Wed
13
Thu
15
Fri
15
Sat
15

Curs oficial BNM 25 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2923 -0.2119
USD 17.6937 -0.0608
RON 3.9835 -0.0437
UAH 0.6623 -0.0017
RUB 0.2465 -0.0042
Arhivă Radio Chișinău