Premierul italian Giuseppe Conte și cancelarul german Angela Merkel vor discuta despre problema migrației

  • 18 Iunie 2018 08:29
Premierul italian Giuseppe Conte și cancelarul german Angela Merkel vor discuta despre problema migrației

Premierul italian Giuseppe Conte și cancelarul german Angela Merkel vor discuta la Berlin despre problema migrației, în cursul întrevederii pe care o vor avea diseară la Berlin.

Întâlnirea are loc în contextul în care Guvernul de la Roma a închis porturile pentru navele ONG-urilor străine care salvează migranți în Marea Mediterană, iar la Berlin se intensifică presiunile în cadrul coaliției de guvernare privind o înăsprire a politicilor față de migranți.

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, intenționează să lanseze planul său de expulzare a migranților sosiți în Germania, dar care au fost înregistrați anterior într-un alt stat al UE. Ministrul de interne de la Berlin critică fățiș decizia cancelarului de a deschide granițele Germaniei în fața a sute de mii de solicitanți de azil, în 2015. El dorește, de asemenea, împreună cu omologii săi italian și austriac, o axă comună împotriva imigrației ilegale.

Pentru Merkel, întâlnirea cu Giuseppe Conte este o primă oportunitate pentru a verifica disponibilitatea Romei asupra unui acord bilateral asupra refugiaților deja înregistrați într-un cadru mai amplu, care ar putea include chiar și centre de primire - hotspot - în străinătate și noi resurse pentru Italia. Asta i-ar permite lui Merkel să revendice soluția europeană și lui Seehofer, să spună că el a aplicat planul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău