Premierul israelian Benjamin Netanyahu cere „sancțiuni zdrobitoare” împotriva Iranului

  • 07 Iunie 2020 16:07
Premierul israelian Benjamin Netanyahu cere „sancțiuni zdrobitoare” împotriva Iranului

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut duminică impunerea de "sancțiuni zdrobitoare" împotriva Iranului, după noi dovezi de dezangajare iraniană din acordul nuclear și după raiduri imputate statului israelian împotriva unor elemente proiraniene, informează AFP, citată de Agerpres.

Cel puțin 12 combatanți proiranieni, printre care s-au numărat și irakieni și afgani, au fost uciși în raiduri aeriene desfășurate sâmbătă seara împotriva cartierului general al forțelor proiraniene din estul provinciei siriene Deir Ezzor, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit OSDO, statul israelian s-a aflat probabil în spatele acestor atacuri. De altfel, în cursul ultimelor săptămâni, raiduri aeriene atribuite Israelului s-au înmulțit în Siria, însă fără a fi confirmate sau dezmințite de armata israeliană.

"Coronavirusul nu va diminua absolut deloc hotărârea noastră de a acționa împotriva agresiunilor Iranului. Mai spun o dată: Israelul nu va permite Iranului să obțină arma nucleară și va continua să acționeze în mod sistematic împotriva tentativelor acestuia de a stabili o prezență militară la frontierele noastre", a declarat Netanyahu în timpul unei reuniuni a guvernului.

Netanyahu: Este cu siguranță momentul, în lumina acestor noi dezvăluiri, ca întreaga comunitate internațională să se alăture SUA

Aceste raiduri aeriene s-au produs după publicarea - vineri - a unui nou raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit căruia Iranul continuă să-și crească stocul de uraniu îmbogățit și persistă să blocheze inspecțiile la două vechi situri.

În acest context, Israelul cere comunității internaționale să se alăture Statelor Unite și să impună "sancțiuni zdrobitoare" împotriva Iranului.

"Cred că a sosit momentul, de fapt a trecut deja momentul, dar este cu siguranță momentul în prezent, în lumina acestor noi dezvăluiri, ca întreaga comunitate internațională să se alăture SUA și să reimpună sancțiuni zdrobitoare împotriva Iranului", a insistat Netanyahu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău