Premierul Irakulului a cerut SUA să stabilească mecanismul pentru retragerea trupelor

  • 10 Ianuarie 2020 14:03
Premierul Irakulului a cerut SUA să stabilească mecanismul pentru retragerea trupelor

Premierul irakian Adel Abdul Mahdi i-a cerut secretarului de stat american Mike Pompeo, într-o discuție telefonică avută joi, ca Statele Unite să trimită în Irak o delegație care să stabilească mecanismul pentru retragerea trupelor din țară, anunță The Washington Post, potrivit Digi24.ro.

Solicitarea vine după ce Parlamentul irakian a votat duminică o rezoluție pentru retragerea trupelor americane din țară. Rezoluția, deși sprijinită declarativ de premierul irakian, nu avea caracter obligatoriu, notează sursa citată.

Guvernul de la Bagdad este cel abilitat să solicite oficial Washingtonului o eventuală retragere a soldaților pe care îi are staționați pe teritoriul irakian.

Armata americană a notificat luni seara Comandamentul irakian militar că va proceda la „repoziționarea” forțelor coaliției antijihadiste în perspectiva „retragerii din Irak într-o manieră securizată și eficientă”, au anunțat agențiile internaționale de presă citând un document oficial transmis de un general american autorităților irakiene. Oficialii americani s-au străduit însă ulterior să dea asigurări că decizia retragerii nu a fost luată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău