Premierul Ion Chicu a criticat o decizie luată în Parlament de către deputații PSRM și cei ai Partidului Șor

  • 03 Decembrie 2020 17:20
Premierul Ion Chicu a criticat o decizie luată în Parlament de către deputații PSRM și cei ai Partidului Șor

Premierul Ion Chicu a criticat decizia luată în Parlament de către deputații PSRM, cei ai Partidului Șor și foștii deputați Pro Moldova, care au format platforma „Pentru Moldova” privind anularea alocării terenului fostului stadion Republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA.

„Orice lege e lege. Dar consider că este o eroare să abrogi/modifici o lege, care vizează relațiile bilaterale între parteneri strategici. Această convingere a mea e valabilă pentru relațiile noastre cu toți partenerii strategici pe care îi are țara noastră. Cu SUA și alți parteneri strategici avem relații foarte bune și consider că decizia de astăzi a legislativului privind terenul de pe Tighina nu este una reușită. Executivul s-a ghidat pînă acum de legea încă în vigoare și au fost efectuate mai multe activități cu caracter tehnic în comun cu partea americană”, a declarat Ion Chicu. 
 
Amintim că deputații PSRM și ai Partidului Șor au votat în două lecturi o lege care anulează alocarea terenului fostului stadion Republican pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA. De asemenea, mai multe proiecte controversate au fost votate în prima lectură. Proiectele au fost votate fără dezbateri, în timp ce opoziția a protestat. 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău