Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu reprezentantul special al Președinției în exercițiu al OSCE. Subiectele de pe agendă

  • 24 Mai 2021 12:19
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut o întrevedere cu reprezentantul special al Președinției în exercițiu al OSCE. Subiectele de pe agendă

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul special al Președinției în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru reglementarea transnistreană, Thomas Mayr-Harting, aflat în vizită la Chișinău.

Pe agenda discuțiilor au fost mai multe subiecte de actualitate care vizează procesul de reglementare a diferendului transnistrean, potrivit unui comunicat al Guvernului. În mod special s-a vorbit despre asigurarea liberei circulații între ambele maluri ale Nistrului și eliminarea restricțiilor impuse în perioada pandemiei, respectarea drepturilor fundamentale ale omului și provocările de securitate din regiune, continuarea dialogului și menținerea unei dinamici pozitive în cadrul platformelor de negocieri, dar și despre necesitatea stabilirii și pregătirii unei noi runde de întâlniri în formatul 5+2.

Thomas Mayr-Harting a accentuat necesitatea avansării în procesul de reglementare a conflictului transnistrean și intensificarea eforturilor autorităților în obținerea unor rezultate tangibile în acest an, se mai arată în comunicatul Executivului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău