Premierul interimar, așteptat săptămâna viitoare în Parlament

  • 26 Martie 2021 11:29
Premierul interimar, așteptat săptămâna viitoare în Parlament

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, și reprezentanții ministerelor, urmează să se prezinte la următoarea ședință a Parlamentului. Cu un demers în acest sens a venit astăzi, 26 martie, deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, transmite IPN.

Potrivit lui, reprezentanții cabinetului de miniștri urmează să prezinte informații cu privire la situația pandemică și gestionarea crizei, dar și cu privire la situația economică și bugetară. „Luna aprilie este luna plină de cheltuieli – pentru pensionari, indexări. Și totodată, ne îngrijorează tempoul împrumuturilor pe piața internă. Deja aproape șase miliarde sunt împrumutate. Pe 31 martie sunt anunțate licitațiile cu împrumuturi a încă două miliarde de lei. Și noi cunoaștem că băncile pe jumătate satisface cerințe Ministerului Finanțelor și ne putem aștepta la creșterea dobânzilor”, afirmă Alexandru Slusari.

Potrivit lui, situația devine tot mai complicată și este necesar să se cunoască care este situația la zi cu administrarea treburilor publice.

Secretariatul urmează să transmită Guvernului demersul deputatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău