Premierul georgian Giorgi Gakharia și-a anunțat demisia

  • 18 Februarie 2021 09:54
Premierul georgian Giorgi Gakharia și-a anunțat demisia

Premierul georgian Giorgi Gakharia a anunțat joi că demisionează, transmit Reuters, AFP și Armenpress, preluat de Agerpres.

Gakharia a explicat că nu este de acord cu decizia unui tribunal de a ordona plasarea în detenție a unui lider al opoziției, ceea ce în opinia sa ar putea conduce la o ''escaladare politică''.

''Am decis să renunț la funcție. Desigur, cred și doresc să cred că acest pas va contribui la reducerea polarizării în politica din țara noastră și sunt convins că polarizarea și confruntarea dintre noi sunt cel mai mare risc pentru dezvoltarea economică viitoare a țării noastre și în calea depășirii crizelor de orice fel'', a declarat Giorgi Gakharia, citat de Armenpress.

Gakharia a explicat că nu este de acord cu decizia unui tribunal de a ordona plasarea în detenție a unui lider al opoziției, ceea ce în opinia sa ar putea conduce la o ''escaladare politică''. El a adăugat că această decizie judiciară reprezintă un ''risc pentru sănătatea și viața concetățenilor noștri și care sporește polarizarea politică a țării''.

Parlamentul georgian a retras marți imunitatea parlamentară a liderului principalului partid de opoziție, Mișcarea Națională Unită (MUN), Nikanor Melia, la cererea Parchetului, care-l acuză pentru organizarea protestelor violente care au avut loc în capitala Tbilisi în iunie 2019, potrivit EFE.

În favoarea ridicării imunității lui Melia, în vârstă de 41 de ani, au votat 88 de deputați, numai doi votând împotrivă. Liderul MUN, la fel ca majoritatea deputaților partidelor de opoziție, boicotează lucrările parlamentului, întrucât consideră că alegerile legislative din octombrie anul trecut au fost fraudate.

Potrivit Parchetului, în timpul protestelor din iunie 2019, Nikanor Melia a condus tentativa de asalt asupra parlamentului din Tbilisi, soldată cu zeci de răniți în rândul manifestanților și polițiștilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău