Premierul georgian anunță că țara sa va continua calea spre Vest, dar va căuta să detensioneze relațiile cu Rusia

  • 30 Octombrie 2016 20:12
Premierul georgian anunță că țara sa va continua calea spre Vest, dar va căuta să detensioneze relațiile cu Rusia

După formarea noului Guvern, Georgia intenționează să continue cursul spre Occident, însă va căuta și căi de compromis și soluții pentru detensionarea relațiilor cu Rusia, a declarat premierul Georgiei, Gheorghi Kvirikașvili.

"Trebuie să adăugăm în relațiile cu Rusia acea cremă, care va permite destinderea încordărilor și dezvoltarea relațiilor în economie, turism și cultură" - a declarat Kvirikașvili.

 "Vom continua această politică față de Rusia. Această strategie și-a demonstrat eficiența și oferă un sentiment de stabilitate în Georgia" - a adăugat premierul georgian.

Totodată, va fi continuată politica externă a republicii, care se bazează "pe principiul integrării Georgiei în UE și NATO", a subliniat șeful Guvernului georgian, promițând că țara sa va participa, în continuare, la proiectele NATO în regiunea Mării Negre.

"Aderarea noastră la NATO este doar o chestiune de timp. Noi trimitem, în mod regulat, semnale că aderarea Georgiei la NATO nu este îndreptată împotriva cuiva" - a rezumat Kvirikașvili, citat de RADOR.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău