Premierul Dorin Recean, așteptat luni la Parlament pentru a cere prelungirea Stării de Urgență. Ordinea de zi a ședinței Legislativului a fost completată

  • 26 Iulie 2023 18:37
Premierul Dorin Recean, așteptat luni la Parlament pentru a cere prelungirea Stării de Urgență. Ordinea de zi a ședinței Legislativului a fost completată

Ordinea de zi a ultimei ședințe plenare din sesiunea de primăvară 2023 a fost completată. Biroul Permanent a aprobat suplimentul care include propunerea Guvernului de prelungire a stării de urgență la ședința de miercuri, 26 iulie.

Premierul Dorin Recean va merge în Parlament pentru a argumenta și a cere prelungirea stării de urgență, conform Hotărârii Guvernului din 26 iulie, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, după ședința Executivului. 

De asemenea, în lectură finală, vor fi examinate inițiativa legislativă care prevede îmbunătățirea mecanismului de selecție, evaluare și răspundere disciplinară a procurorilor, precum și proiectul legii taxei de stat.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare au fost incluse mai multe proiecte care vor fi examinate în a doua lectură – inițiativa legislativă prin care se propune scutirea sindicatelor și patronatelor de achitare a taxei de înregistrare de stat, proiectul de lege privind producția ecologică și etichetarea produselor ecologice și modificarea Legii cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie.

Tot în a doua lectură va fi examinată ratificarea mai multor acorduri, precum și denunțarea unor acorduri încheiate pe platforma Comunității Statelor Independente.

Deputații vor mai examina, în prima lectură, inițiativa legislativă care presupune reformarea sistemului de asistență socială („Restart”), proiectul privind performanța energetică a clădirilor, precum și modificarea Legii securității statului.

Ultima ședință din sesiunea de primăvară 2023 a Parlamentului va avea loc luni, 31 iulie, la ora 10:00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău