Premierul Dmitri Medvedev a promite că Rusia va găsi fonduri pentru dezvoltarea unor noi tipuri de arme

  • 03 Februarie 2019 13:03
Premierul Dmitri Medvedev a promite că Rusia va găsi fonduri pentru dezvoltarea unor noi tipuri de arme

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că suspendarea Tratatului privind Forțele Nucleare Intermediare (INF) de către Statele Unite nu va rămâne fără răspuns. El a promis că Rusia va găsi fonduri pentru dezvoltarea unor noi tipuri de arme.

"Având în vedere faptul că SUA au suspendat Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF) și că președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat sâmbătă întreprinderea unor contramăsuri, a unor pași în replică la acțiunea SUA, Guvernul Federației Ruse va examina mecanisme și mijloace necesare pentru finanțarea lucrărilor de cercetare și de dezvoltare a unor noi tipuri de arme", a declarat Medvedev, citat de Interfax.

Rusia nu are în dotare rachete de croazieră terestre cu raze medie de acțiune cuprinse între 1.000 și 5.500 de kilometri și cu rază scurtă de acțiune cuprinse între 500 și 1.000 de kilometri, întrucât Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF), semnat de Statele Unite cu URSS, în data de 8 decembrie 1987, care a intrat în vigoare începând cu data de 1 iunie 1988, prevede interzicerea rachetelor cu raze medie de acțiune cuprinse între 1.000 și 5.500 de kilometri și cu rază scurtă de acțiune cuprinse între 500 și 1.000 de kilometri.

Acordul se referă doar la rachetele lansate de la sol, nu și la cele lansate de la bordul navelor.

Tratatul INF a pus capăt crizei amplasării rachetelor în Europa, izbucnit în urma amplasării rachetelor sovietice și a celor americane de tip Pershing. Documentul INF prevede lichidarea tuturor claselor de rachete și interzice dezvoltarea, fabricarea și utilizarea rachetelor balistice și a celor de croazieră, precum și a sistemelor lor de lansare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău