Premierul, despre discuțiile la CSM: Eu nu am primit invitație

  • 09 Decembrie 2019 12:24
Premierul, despre discuțiile la CSM: Eu nu am primit invitație

Premierul Ion Chicu susține că pe agenda sa nu se regăsește o vizită la Consiliul Superior al Magistraturii. Referindu-se la invitația lansată, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, Ion Chicu a spus că este gata să discute, însă nu a primit deocamdată nicio o invitație și că a aflat despre acest lucru din presă, transmite IPN.

„Eu nu am primi invitație, am aflat din presă. Vreau să văd ce vrea să discute reprezentantul acestei puteri independente din stat. O să discutăm. Este Ministerul Justiției pe dimensiunea guvernamentală, care trebuie să asigure și comunicarea cu CSM. Eu consider că dialogul va exista, dar momente politice cu prezentarea prim-ministrului la ședința Consiliului, nechemat, neinvitat, așa cum am avut-o pe 25 iunie, când prim-ministru îi spune CSM-ului ce să facă, de unde să o ia și unde să o pună, nu cred că aceasta e ok”, a spus premierul.

La sfârșitul săptămânii trecute, patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, în frunte cu președintele interimar Dorel Musteață, au lansat o invitație pentru președintele țării, președintele Parlamentului și prim-ministru la discuții despre problemele cu care se confruntă Consiliul și sistemul judecătoresc. Dorel Musteață a spus că a fost făcut un apel către toate puterile din stat întrucât există o situație de blocaj.

Ședința urmează să aibă loc pe 10 decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău