Premierul desemnat urmează să prezinte în Parlament programul de guvernământ și lista miniștrilor propuși pentru noul cabinet

  • 15 Februarie 2023 13:54
Premierul desemnat urmează să prezinte în Parlament programul de guvernământ și lista miniștrilor propuși pentru noul cabinet

Premierul desemnat, Dorin Recean, urmează să prezinte mâine, 16 februarie, în Parlament programul de guvernământ și lista miniștrilor propuși pentru noul cabinet. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de reprezentanta Serviciului de Presă al Parlamentului, Liliana Anghel.

Amintim că, săptămâna trecută,  președinta Maia Sandu l-a propus pe consilierul său pe probleme de securitate, Dorin Recean, la funcția de prim-ministru după ce Natalia Gavrilița și-a anunțat demisia.

El avut în această săptămână mai multe întâlniri cu reprezentanți ai societății civile, ai autorităților locale, ai mediului de afaceri, sindicate și cu membrii grupului parlamentar al PAS.

Este de așteptat votarea noului Executiv, în contextul în care PAS, care deține majoritate parlamentară, a anunțat public că va susține candidatura sa.

Premierul desemnat Dorin Recean a anunțat că printre prioritățile noului Guvern se vor regăsi aderarea la Uniunea Europeană, dezvoltarea economică și asigurarea securității R. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău