Premierul desemnat s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale

  • 30 Decembrie 2015 15:01
Premierul desemnat s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale

Premierul desemnat, Ion Sturza s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții autorităților locale și cu cei ai agricultorilor.

Lipsa apei potabile și a canalizării într-un șir de localități este problema numărul unu a Republicii Moldova, a declarat candidatul desemnat la funcția de premier Ion Sturza în cadrul întrevederii cu membri ai Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova.

Totodată, el a menționat că ar fi fost cazul să nu se renunțe la județe și să fie redus numărul de primării. De asemenea, Ion Sturza a vorbit despre mai multe lacune ale administrațiilor locale și a sistemului social.

Reprezentații organizațiilor de agricultori s-au plâns premierului desemnat de faptul că politica agricolă a statului ar fi una deficitară. Principalele probleme ale agricultorilor țin de accesul limitat la resursele de apă și la sisteme de irigare, datoriile acumulate la subvenții și modul în care funcționează diferite agenții subordonate Ministerului Agriculturii, după cum a menționat președintele Uniagroprotect, Alexandru Slusari.

Ion Sturza a menționat, între altele, că este și el proprietar a peste 1000 de hectare de teren și a încercat să facă afaceri în agricultură, dar că nu a reușit. Pentru ca ramurile economiei, inclusiv agricultura, să se dezvolte trebuie oprite temporar controalele organelor de stat asupra agenților economici, a declarat Ion Sturza.

”Să interzicem Ministerului de Interne și Procuraturii să intervină în procesele economice cu tot felul de controale, cum s-au dus la o fabrică de păsări cu mascații, și credeți-mă că peste un an economia țării o să înflorească”, a declarat Ion Sturza.

Ion Sturza a mai propus ca toate ministerele să își mute sediile în clădire Guvernului, pentru a exploata într-un mod mai eficient spațiile pe care le ocupă în prezent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău