Premierul cere o ANCHETĂ internă la BNS în cazul Recensământului

  • 22 Martie 2016 14:34
Premierul cere o ANCHETĂ internă la BNS în cazul Recensământului

Prim-ministrul a menționat că procese legate de realizarea recensământului au fost tergiversate în mod inadmisibil.

Premierul Pavel Filip a cerut desfășurarea unei anchete interne la Biroul Național de Statistică, în legătură procedurile tergiversate inadmisibil, în opinia sa, de finalizare a prelucrării și publicare a rezultatelor recensământului din 2014.

Un anunț în acest sens a fost făcut de șeful Executivului în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi cu reprezentanți ai instituțiilor statului, ai partenerilor internaționali, printre care Fondul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Biroul de Cooperare al Elveției, precum și cei ai societății civile.

În același timp, Inspecția Financiară urmează să evalueze corectitudinea cheltuielilor făcute pentru desfășurarea recensământului. Premierul a mai solicitat identificarea unui mecanism pentru verificarea veridicității datelor colectate în cadrul acestui exercițiu, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. Pe lângă asta, Pavel Filip a dispus convocarea, în cel mai scurt timp,  a  Comisiei naționale pentru recensământul populației și al locuințelor 2014, publicarea planului calendaristic al acțiunilor de prelucrare a informației obținute, dar și asigurarea unei  comunicări eficiente cu publicul în domeniul respectiv.

Datele Ministerului Finanțelor arată că pentru finalizarea procedurilor de prelucrare a datelor colectate în cadrul recensământului populației din 2014 mai sunt necesare 8 milioane de lei, pe lângă cele 78,6 milioane de lei alocate inițial, bani care vor fi prevăzuți în proiectul Legii bugetului pentru 2016.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău