Premierul Cehiei a avut o întrevedere cu Pavel Filip

  • 10 Iunie 2016 16:30
Premierul Cehiei a avut o întrevedere cu Pavel Filip

Prim-ministrul Republicii Cehe, Bohuslav Sobotka, se află vineri, 10 iunie, într-o vizită oficială în Republica Moldova.

El a avut o întrevedere, în această dimineață, cu premierul Pavel Filip. Cei doi oficiali au semnat mai multe documente de colaborare bilaterală. Pavel Filip și Bohuslav Sobotka au participat la Forumul moldo-ceh al oamenilor de afaceri.

Pavel Filip a declarat că Republica Moldova este interesată de cooperarea bilaterală cu Cehia, atât în cadrul Uniunii Europene, cât și a grupului de la Vișegrad. Autoritățile de la Chișinău sunt dedicate continuării reformelor, a declarat Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă comună cu premierul ceh Bohuslav Sobotka.

La rândul său, prim-ministrul ceh a declarat că a efectuat această vizită pentru a exprima sprijinul țării sale pentru Republica Moldova și pentru implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. El a specificat că Cehia se poate implica în modernizarea unor domenii din Republica Moldova, în special pentru îmbunătățirea calității produselor agro-alimentare care pot fi exportate în Uniunea Europeană.

„Moldova este un exportator de produse alimentare, trebuie să ne orientăm la ridicarea acestui comerț. Tehnologiile cehe ar putea să fie aplicate, pot să aducă mecanizare în agricultură, sisteme de irigare, pot să fie folosite capacitățile în domeniul industriei alimentare și de conservare”, a precizat Bohuslav Sobotka.

Prim-ministrul Republicii Cehe, Bohuslav Sobotka a avut o întrevedere cu președintele Nicolae Timofti.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău