Premierul canadian Justin Trudeau, vizită în Irpin, Ucraina

  • 08 Mai 2022 19:10
Premierul canadian Justin Trudeau, vizită în Irpin, Ucraina

Premierul canadian Justin Trudeau a făcut o vizită surpriză în Irpin, Ucraina. „A venit să vadă cu ochii săi toată grozăvia pe care ocupanții ruși au provocat-o orașului nostru”, spune primarul Oleksandr Markușin, potrivit Reuters.

Primarul suburbiei Irpin din Kiev a anunțat pe Telegram că Trudeau a făcut o vizită neanunțată în orașul său, care a fost temporar ținut de trupele rusești.

„Tocmai am avut onoarea să mă întâlnesc cu premierul Canadei, Justin Trudeau, care a venit la Irpin pentru a vedea cu ochii săi toată grozăvia pe care ocupanții ruși au provocat-o orașului nostru”, a declarat Oleksandr Markushyn, scrie Reuters, citată de Mediafax și DIGI24.ro.

Justin Trudeau ar urma să se întâlnească duminică în Ucraina cu președintele Volodimir Zelenski, a declarat purtătorul de cuvânt al prim-ministrului.

„Premierul se află în Ucraina pentru a se întâlni cu președintele Zelenski și pentru a reafirma sprijinul de neclintit al Canadei pentru poporul ucrainean”, a declarat Cameron Ahmad, directorul de comunicare al lui Trudeau.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău