Premierul Bulgariei efectuează o vizită oficială în Grecia

  • 05 Septembrie 2017 15:21
Premierul Bulgariei efectuează o vizită oficială în Grecia

Prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, efectuează o vizită oficială în Grecia, unde se va întâlni cu omologul său grec, Alexis Tsipras, împreună cu care va participa la ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere dintre Bulgaria și Grecia, privind dezvoltarea legăturii feroviare Salonic-Kavala-Alexandroupolis-Burgas-Varna-Ruse.

Documentul reglementează lucrările pregătitoare și gestionarea comună a coridorului de către ambele țări. Proiectul prevede o legătură între Dunăre, Marea Neagră și Marea Egee printr-un coridor feroviar de viteză, precum și dezvoltarea porturilor care fac parte din rețeaua trans-europeană de transport de bază (TEN-T).

În proiect este inclusă și construcția unei linii de cale ferată dublă electrificată cu un sistem de management al traficului feroviar ERTMS. Odată cu construcția coridorului, va fi realizată o rețea multimodală completă prin combinarea transportului rutier, feroviar, maritim și fluvial. Proiectul va atrage investitori importanți, din Orientul Mijlociu, China, Rusia și alte piețe majore.

Memorandumul va fi semnat mâine, 6 septembrie, de ministrul bulgar al transporturilor, tehnologiei informației și comunicațiilor, Ivailo Moskovski, și de ministrul grec al infrastructurii și transporturilor, Christos Spirtzis.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău