Premierul bulgar, testat negativ la COVID-19 după ce a intrat în autoizolare

  • 24 Iulie 2020 14:45
Premierul bulgar, testat negativ la COVID-19 după ce a intrat în autoizolare

Al doilea test al premierului bulgar Boiko Borisov, care intrase în carantină joi seară după ce șefa sa de cabinet Denița Jeleva fusese testată pozitiv la COVID-19, a ieșit negativ, și tot negativ a ieșit și cel de-al doilea test al Deniței Jeleva, a anunțat biroul de presă al executivului de la Sofia într-un comunicat citat vineri de Reuters, preluat de Agerpres.

Guvernul bulgar anunțase inițial că Denița a fost testată pozitiv și din acest motiv premierul a intrat în autoizolare. ''După ce li s-au făcut teste tuturor membrilor administrației Consiliului de Miniștri și tuturor membrilor cabinetului politic al prim-ministrului, șefa de cabinet Denița Jeleva a fost testată pozitiv (la COVID-19) ieri seară (joi seară - n.r.)'', se menționa în comunicatul guvernului. Ca urmare a acestui fapt și dând curs recomandărilor medicilor, toate persoanele care au intrat în contact cu Denița Jeleva au intrat în autoizolare, inclusiv premierul, se adăuga în comunicat.

Jeleva a făcut parte din echipa condusă de premierul Borisov la summitul Consiliului European care s-a desfășurat timp de 4 zile la Bruxelles, între 17-21 iulie. Jeleva a stat practic aproape tot timpul lângă Borisov, jucând și rolul de traducător al premierului bulgar, notează EFE. Delegația bulgară s-a întors în țară marți după-amiază.

Între timp, guvernul bulgar a anunțat vineri la prânz că cel de-al doilea rând de teste care le-au fost făcute premierului Boiko Borisov, în vârstă de 61 de ani, și Deniței Jeleva au ieșit negative. Și primul test la COVID-19 al lui Borisov ieșise tot negativ.

În ultima lună, Bulgaria s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. În ultimele 24 de ore, Bulgaria a înregistrat 268 de cazuri noi, ceea ce face ca numărul total de cazuri să fie de 9.853, din care 329 de decese.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău