Premierul britanic și-a convocat miniștrii pentru o posibilă acțiune militară în Siria

  • 12 Aprilie 2018 13:46
Premierul britanic și-a convocat miniștrii pentru o posibilă acțiune militară în Siria

Premierul britanic Theresa May și-a convocat joi, 12 aprilie, principalii miniștri la o reuniune specială a cabinetului pentru a discuta despre implicarea Marii Britanii într-o posibilă acțiune militară a Statelor Unite și Franței împotriva Siriei după un presupus atac cu gaz toxic asupra civililor, informează Reuters.

Potrivit BBC, May este gata să dea undă verde participării Marii Britanii la acțiunile conduse de Statele Unite fără a cere aprobarea prealabilă din partea parlamentului. Purtători de cuvânt la sediul cabinetului britanic în Downing Street au refuzat în mod repetat să comenteze această informație.

„Atacul chimic care a avut loc sâmbătă la Douma în Siria a fost un act șocant și barbar". „Toate indiciile arată că regimul sirian este responsabil”, a declarat May.    

Potrivit ziarului Daily Telegraph, May a ordonat ca submarine britanice să fie desfășurate în așa fel încât Siria să se afle în raza de acțiune a rachetelor lor, fiind gata să lovească armata siriană.
    
Theresa May nu este obligată să obțină aprobarea parlamentului, dar o convenție constituțională fără caracter obligatoriu în acest sens a fost stabilită de la votul din 2003 privind implicarea în invazia condusă de SUA în Irak. Ea a fost respectată în desfășurările militare ulterioare în Libia și Irak.
    
Marea Britanie a lansat lovituri aeriene în Siria de la bazele sale militare din Cipru, dar numai împotriva unor ținte având legătură cu gruparea militantă Stat Islamic.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău