Premierul britanic Rishi Sunak, în vizită la Kiev. Politicianul va anunța oferirea unui ajutor militar sporit Ucrainei

  • 23 Aprilie 08:10
Premierul britanic Rishi Sunak, în vizită la Kiev. Politicianul va anunța oferirea unui ajutor militar sporit Ucrainei

Premierul britanic, Rishi Sunak, va anunța astăzi o suplimentare cu 500 de milioane de lire sterline a asistenței militare pentru Ucraina, care va ajunge anul acesta la aproape 3 miliarde de lire, transmite Radio România.

Londra va trimite în perioada următoare cel mai consistent transport de echipamente de până acum care, printre altele, include 60 de bărci și 1600 de rachete ofensive și anti-aeriene.

Și miniștrii europeni de externe și ai apărării, reuniți ieri la Luxemburg, au promis suplimentarea ajutorului pentru Ucraina în materie de apărare antiaeriană, dar fără să anunțe noi angajamente pentru furnizarea unor sisteme americane Patriot, cerute insistent de Kiev, relatează agențiile Reuters și AFP.

Epuizată de mai mult de doi ani de război, armata ucraineană se află în dificultate pe front în fața trupelor ruse mai numeroase și mai bine echipate. Armata rusă a reușit, astfel, în ultimele luni să înainteze pe unele sectoare ale frontului din estul Ucrainei.

Prin urmare, Kievul insistă să primească noi sisteme antiaeriene, în special Patriot, utile atât în protejarea infrastructurilor critice, cât și pentru apărarea liniei frontului în fața avioanelor rusești care lansează bombe ghidate cu mare putere distructivă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău