Premierul britanic Boris Johnson | Următoarele zile vor fi esențiale pentru asigurarea unui acord pentru Brexit

  • 16 Septembrie 2019 09:55
Premierul britanic Boris Johnson | Următoarele zile vor fi esențiale pentru asigurarea unui acord pentru Brexit

Premierul britanic Boris Johnnson a declarat că următoarele zile vor fi esențiale pentru asigurarea unui acord pentru Brexit și că o înțelegere cu Uniunea Europeană este încă posibilă, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

"Dacă putem face suficient progres în următoarele zile, intenționez să merg la un summit esențial pe 17 octombrie și să finalizez un acord care va proteja interesele afacerilor și cetățenilor din partea ambelor state de la frontierea irlandeză", a afirmat, pe un ton mai optimist, Johnson.

"Sunt de părere că putem reuși și cred că un astfel de acord este în interesul, nu doar al nostru, ci și al prietenilor noștri europeni", a adăugat acesta.

Boris Johnson urmează să aibă o întâlnire cu Jean-Claude Juncker, președintele în funcție al Comisiei Europene, în cadrul căreia cei doi oficiali vor discuta și despre ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Actualul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a adoptat o abordare dură față de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul și afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău