Premierul britanic, Boris Johnson, și-a remaniat guvernul, înlocuindu-i pe miniștrii săi cei mai criticați

  • 16 Septembrie 2021 12:22
Premierul britanic, Boris Johnson, și-a remaniat guvernul, înlocuindu-i pe miniștrii săi cei mai criticați

Premierul britanic, Boris Johnson, și-a remaniat ieri guvernul, înlocuindu-i pe miniștrii săi cei mai criticați, pentru a forma ceea ce consideră a fi o ‘echipă unită’ pentru perioada post-pandemie.

Analiștii spun că șeful guvernului conservator caută un nou suflu, după un an și jumătate de criză provocată de epidemia de COVID-19, foarte dureroasă pentru Marea Britanie, și o retragere din Afganistan foarte criticată, dar și într-un moment în care Brexitul perturbă aprovizionarea în țară.

Premierul Boris Johnson a remaniat patru miniștri importanți. Între ei se află și ministrul de externe, Dominic Raab, care în momentul căderii capitalei Afganistanului în mâna talibanilor, a decis să rămână în vacanță. El a fost intens criticat și pentru felul în care a fost organizată evacuarea civililor din această țară. Dominic Raab a fost numit ministru al justiției și este înlocuit la externe de doamna Liz Truss, care până acum a fost responsabilă de încheierea de noi acorduri comerciale post-Brexit. Ea declara la BBC, acum câțiva ani, că vorbește fără menajamente.

Un alt ministru schimbat este cel al educației, Gavin Williamson. Sindicatele din învățământ și opoziția au cerut în repetate rânduri înlocuirea lui din cauza mai multor crize majore din perioada pandemiei, în special pentru maniera în care a organizat examenele pentru tinerii care se pregăteau de facultate. Toți cei patru miniștri schimbați au fost adesea criticați pe motiv că nu ar avea competența necesară pentru funcția deținută în guvern și toți patru au avut probleme de imagine. Este a doua mare remaniere a guvernului condus de Boris Johnson, după cea din februarie 2020. (Rador/ FOTO radioiasi.ro)

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău