Premierul Boris Johnson vrea să relanseze economia britanică prin investiții în infrastructură

  • 28 Iunie 2020 14:37
Premierul Boris Johnson vrea să relanseze economia britanică prin investiții în infrastructură

Premierul Boris Johnson va prezenta marți un vast plan de relansare, bazat pe construcția de infrastructuri, în ideea de a susține economia britanică afectată de pandemia de coronavirus, au declarat duminică mai mulți oficiali guvernamentali, informează Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

"A fost un șoc enorm pentru țară, dar ne vom reveni. Dacă Covid-19 a fost un fulger, nu vom întârzia să auzim tunetul în termeni de consecințe economice. Vom fi gata", afirmă Boris Johnson într-un interviu acordat tabloidului Daily Mail. "Țara nu va reveni la austeritate, cum s-a întâmplat în urmă cu zece ani", în perioada fostului premier David Cameron, a dat asigurări Boris Johnson, care va anunța detaliile planului într-un discurs ținut marți.

Izolarea strictă introdusă în luna aprilie s-a tradus printr-o prăbușire de 20,4% a Produsului Intern Brut, o cădere record după o contracție de 5,8% a PIB în luna martie. Publicația The Observer susține că fără un ajutor suplimentar din partea statului, rata șomajului ar putea atinge un nivel fără precedent după anii 1980, depășind vârful de 3,3 milioane de șomeri înregistrat în 1984.

La rândul său, ministrul britanic de Interne, Priti Patel a afirmat că guvernul este hotărât să repună Marea Britanie în mișcare. "Punem acum la punct un plan de relansare, o foaie de drum care se va concentra pe infrastructură...concentrat pe drumuri, internet în bandă largă, lucrurile care vor ajuta la crearea de locuri de muncă dar vor furniza și servicii și creștere economică și oportunitate în întreaga țară" a declarat Priti Patel într-un interviu pentru postul de televiziune Sky News.

Economia britanică a fost afectată de instituirea izolării în efortul de a încetini propagarea SARS-CoV-2 și chiar dacă activități neesențiale au fost autorizate să se redeschidă săptămâna trecută, multe întreprinderi, în special în sectoarele hotelier și agrement au rămas închise. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău