Premierul belarus, Andrei Kobeacov, vine în Republica Moldova

  • 07 Iunie 2016 12:36
Premierul belarus, Andrei Kobeacov, vine în Republica Moldova

Prim-ministrul belarus, Andrei Kobeacov, va efectua o vizită în Republica Moldova, la invitația premierului Pavel Filip.

Invitația a fost lansată în cadrul unei întrevederi a celor doi oficiali, la Bișkek, cu ocazia reuniunii șefilor de guvern din țările membre ale Comunității Statelor Independente, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al Guvernului se spune că vizita de lucru a premierului belarus în Republica Moldova va fi efectuată până la finele acestui an. Cu această ocazie, la Chișinău se va desfășura reuniunea Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare comercial-economică și un for al oamenilor de afaceri din Moldova și Belarus.

Pavel Filip a subliniat interesul pentru creșterea livrărilor de mărfuri moldovenești, în special a producției agroalimentare, pe piața belarusă și a Uniunii Euroasiatice, se spune în comunicatul Guvernului. Totodată, premierul a menționat necesitatea valorificării depline a capacităților întreprinderilor de asamblare a troleibuzelor și tractoarelor belaruse în perspectiva exportului acestora pe piața UE.

Șeful cabinetului de miniștri a invitat companiile din Belarus să participe la realizarea Programului național de dezvoltare a drumurilor în Republica Moldova și să utilizeze portul de la Giurgiulești pentru exportul îngrășămintelor belaruse în țări terțe.

La rândul său, Andrei Kobeacov a confirmat interesul părții belaruse pentru a accelera schimburile comerciale și continuarea colaborării în domeniul producerii de mașini agricole: tractoare, mini-combine și troleibuze.

În perioada ianuarie-martie 2016, volumul comerțului bilateral a constituit 44,7 milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău