Premierul Australiei, gata să stea în carantină dacă va călători în interiorul țării. "Nu cred că ar trebui să fiu tratat diferit de orice altă persoană"

  • 17 Septembrie 2020 11:18
Premierul Australiei, gata să stea în carantină dacă va călători în interiorul țării.

Premierul Australiei, Scott Morrison, a declarat joi că este pregătit să se supună regulilor stricte privind trecerea frontierelor interne și să stea în carantină la hotel dacă va călători în Queensland în cadrul alegerilor din 31 octombrie, informează dpa, potrivit Agerpres.

"Nu cred că ar trebui să fiu tratat diferit de orice altă persoană", a spus Scott Morrison în emisiunea televizată Today Show. "Au existat o mulțime de discuții cu privire la unele dificultăți teribile cu care s-au confruntat oamenii în legătură cu modul de operare a acestor frontiere și aceleași reguli trebuie să mi se aplice și mie, la fel ca oricărei alte persoane", a subliniat el.

Închiderea fermă a frontierelor interne se află în Australia în centrul dezbaterilor privind măsurilor dictate de pandemia de coronavirus, libertatea de deplasare fiind limitată pe tot teritoriul acestei țări.

Poziția dură a statului Queensland este în special în centrul atenției după ce Morrison a încercat să intervină săptămâna trecută atunci când o femeie din Canberra - un oraș în care nu se înregistrează niciun caz activ de coronavirus - nu a putut ajunge la înmormântarea tatălui ei din cauza faptului că a fost plasată în carantină la un hotel.

Între timp statul Victoria, aflat în centrul celui de-al doilea val de pandemie, a înregistrat joi 28 de noi cazuri de COVID-19, cel mai scăzut nivel din 24 iunie până în prezent.

Capitala statului Victoria, metropola Melbourne, cu o populație de 4,9 milioane de oameni, se află de aproape șapte săptămâni într-o izolare strictă. A fost impusă interdicția de a circula pe timpul nopții, iar rezidenții pot călători la o distanță de maxim 5 kilometri de locuințele lor și pot sta afară cel mult două ore pe zi.

Statul Victoria a înregistrat joi alte opt decese de COVID-19, ceea ce a majorat numărul de morți din acest stat la 745 din totalul celor 832 înregistrate la nivel național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
1
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Thu
-1
Fri
-2
Sat
-1
Sun
-1
Mon
-3

Curs oficial BNM 27 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0973 -0.1269
USD 17.3833 -0.0736
RON 4.3276 -0.0264
UAH 0.6175 -0.0027
RUB 0.2312 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău