Premierul australian afirmă că Boris Johnson l-a convins că poate gestiona Brexitul

  • 26 August 2019 17:33
Premierul australian afirmă că Boris Johnson l-a convins că poate gestiona Brexitul

Premierul australian Scott Morrison a declarat luni că întâlnirea avută cu omologul său britanic Boris Johnson l-a convins că acesta poate gestiona ieșirea țării sale din Uniunea Europeană, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

''Vă spun, dacă ați fi stat în acea cameră cu el în această dimineață ați fi absolut convinși de asta'', a răspuns Morrison unei întrebări privind capacitatea lui Boris Johnson de a realiza Brexitul.

Oficialul australian și-a exprimat speranța că Australia și Regatul Unit vor putea încheia un acord comercial în termen de 12 luni după Brexit, dar a avertizat că orice acord trebuie să fie corect pentru ambele părți, subliniind că nu dorește să creeze un termen limită arbitrar.

Boris Johnson a promis să scoată Regatul Unit din UE la 31 octombrie acest an chiar dacă Londra și Bruxellesul nu încheie un nou acord de retragere. Acordul convenit de Uniunea Europeană și fostul premier Theresa May a fost respins de trei ori de parlamentul britanic.

Principalul punct de divergență este așa-numita ''plasă de siguranță'', clauza din acordul de retragere ce are drept scop prevenirea reintroducerii post-Brexit a unei frontiere fizice între Republica Irlanda - țară membră a Uniunii Europene - și provincia britanică Irlanda de Nord. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău