Premierii rus și belarus au avut un schimb de opinii în legătură cu posibila realizare a magistralei de mare viteză Moscova - Minsk

  • 22 Octombrie 2019 18:55
Premierii rus și belarus au avut un schimb de opinii în legătură cu posibila realizare a magistralei de mare viteză Moscova - Minsk

În cursul vizitei făcute la Skolkovo, la Centrul tehnico-științific TMK și grupul Sinara, prim-miniștrii Federației Ruse și Republicii Belarus, Dmitri Medvedev și Serghei Rumas, au avut un schimb de opinii în legătură cu posibila realizare a magistralei de mare viteză Moscova - Minsk și mai departe, până la Berlin, scrie RADOR.

Președintele grupului Sinara, Dmitri Pumpianski, le-a prezentat celor doi prim-miniștri noile utilaje feroviare fabricate de grupul Sinara. După cum relatează RIA-Novosti, alături de premierii rus și belarus a asistat la prezentare și șeful guvernului uzbec, Abdulla Aripov.

Pumpianski a informat că centrul tehnico-științific TMK va proiecta un model de mișcare de mare viteză. "Pentru prima dată, acesta va fi un proiect rusesc", a arătat Pumpianski.

Compania Siemens va fi partener tehnologic, însă proiectarea se va face în Rusia, acesteia revenindu-i și drepturile intelectuale, a precizat Pumpianski.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău