Premierii Pavel Filip și Charles Michel pledează pentru consolidarea relațiilor moldo-belgiene

  • 30 Martie 2017 15:50
Premierii Pavel Filip și Charles Michel pledează pentru consolidarea relațiilor moldo-belgiene

Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Premierul belgian, Charles Michel, în cadrul căreia oficialii au semnat Protocolul de modificare a Convenției între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Regatului Belgiei pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozite pe venit și pe capital.

Prim-miniștrii au remarcat dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și parteneriat pe parcursul a celor 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între țări. În special, Premierul Republicii Moldova a evidențiat colaborarea în domeniul afacerilor interne și al economiei, pronunțându-se pentru intensificarea relațiilor comercial-economice moldo-belgiene. Totodată, Pavel Filip a evidențiat că Republica Moldova este o platformă investițională cu un potențial sporit de dezvoltare și este deschisă pentru cele mai ambițioase proiecte cu caracter economic și social, iar investițiile belgiene sunt binevenit în țara noastră. „Sunt câteva zeci de companii belgiene care investesc în Moldova, iar exemplul acestora poate fi urmat și de alți investitori din Belgia”, a spus Charles Michel.

Totodată, Premierul de la Chișinău s-a pronunțat pentru dezvoltarea în continuare a dialogului interguvernamental moldo-belgian, mulțumindu-i Prim-ministrului Charles Michel pentru sprijinul și asistența oferită Republicii Moldova în implementarea reformelor asumate prin semnarea Acordului de asociere cu UE.

„Anul 2017 va fi dedicat consolidării stabilității și implementării Acordului de Asociere RM – UE și asigurării ireversibilității parcursului european al Republicii Moldova”, a spus Pavel Filip, subliniind voința politică fermă a autorităților de la Chișinău pentru implementarea reformelor.

De asemenea, cei doi premieri au mai discutat despre securitatea regională, despre fenomenul migrației, precum și despre cooperarea internațională pentru combaterea terorismului și a amenințărilor hibride.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău