Premiera spectacolului italian „Primo”, în regia lui Giovani Galo, va avea loc la Chișinău pe 31 octombrie

  • 22 Octombrie 2018 12:51
Premiera spectacolului italian  „Primo”, în regia lui Giovani Galo, va avea loc la Chișinău pe 31 octombrie

Premiera spectacolului „Primo”, cu Jacob Olesen, în regia lui Giovanni Calo, inspirat din cartea „Mai este oare acesta un om” de Primo Levi, va avea loc la Chișinău pe 31 octombrie. Iubitorii de cultură sunt așteptați la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, începând cu ora 18.00. Intrarea este liberă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Italiei la Chișinău, inițiativa vine să promoveze cunoașterea scriitorului Primo Levi, martor al Auschwitz-ului, chimist și intelectual atent la necesitățile noilor generații. Opera lui Primo Levi vine să contribuie la păstrarea memoriei victimelor și a trecutului, ca factor de construcție a viitorului.

Jacob Olesen este un actor de origine suedeză și daneză, prezent pe scenele italiene de mai bine de 30 ani.

Spectacolul este produs în colaborare cu Teatrul din Roma și a fost prezentat deja în Italia, Polonia, Austria, România, Albania, Republica Cehă, Slovacia, Rusia și Germania. La Chișinău acesta va fi tradus, prin subtitrări, în trei limbi: română, rusă și engleză.

Evenimentul este organizat de Ambasada Italiei la Chișinău și Biroul de Cooperare al Elveției și are loc în contextul celei de-a XVIII-a ediții a Săptămânii Limbii Italiene în lume.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău