Premieră pentru R.Moldova | Rezidenții anesteziologi și reanimatologi au susținut examenul On-Line Assessement - OLA (Sănătate.info)

  • 16 Aprilie 16:10
Premieră pentru R.Moldova | Rezidenții anesteziologi și reanimatologi au susținut examenul On-Line Assessement - OLA (Sănătate.info)

25 de rezidenți din anul IV de studii la specialitatea Anesteziologie și reanimatologie au susținut săptămâna trecută examenul On-Line Assessement - OLA, recunoscut drept echivalent al probei-test din cadrul examenului de licență la specialitatea Anesteziologie și reanimatologie, similar cu examinarea EDAIC (European Diploma Anaesthesiology and Intensive Care - Diploma europeană în domeniul anesteziologiei şi terapiei intensive).

Este o premieră pentru țara noastră, reiterează Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Timp de 3 ore astronomice, medicii-rezidenți au parcurs două seturi a câte 60 de teste multiple, cu cinci opţiuni de răspunsuri pentru fiecare întrebare. Prima secțiune corespunde cu Cartea A, Basic Science (Ştiinţa de bază), iar cea de-a doua - cu Cartea B (Anesteziologie clinică), fiecare set de întrebări, având un scor maxim de 300 de puncte: un punct pentru un răspuns corect şi 0 (zero) puncte - pentru un răspuns lipsă sau greșit.

Anual, testele pentru examenul OLA sunt revizuite de către Comitetul EDAIC și corespund tuturor rigorilor unui MCQ test. Evaluarea OLA este organizată de către Societatea Europeană de Anesteziologie (European Society of Anesthesiology - ESA) pe o platformă, la care se poate înregistra orice candidat, prin crearea unui nume de utilizator individual şi, astfel, să acceseze testele de evaluare. Interfața platformei este una bine structurată, adaptată utilizatorului și foarte simplă în gestionare. Examenul este unic pentru tot spaţiul european şi începe la o oră exactă, variațiile fiind determinate de fusurile orare. OLA se organizează anual, în luna aprilie, și este un test specific  pentru toți candidații care doresc să-și evalueze cunoștințele după fiecare an de formare și cei care intenționează să ia examenul EDAIC (Partea I), în toamnă. OLA este oferit în 11 limbi: engleză, franceză, germană, italiană, poloneză, portugheză, română, rusă, spaniolă, turcă și chineză.

Candidații se pot înregistra în peste 120 de centre din Europa și din afara spațiului european. Înscrierile pentru candidaţii la OLA sunt deschise la sfârșitul anului pentru sesiunea ce are loc în anul următor. Anul acesta au fost înregistrați 1.543 de candidați în 76 de centre pentru a susţine examenul OLA.

sursa: sanatateinfo.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
21,72 °C
câțiva nori
Umiditate:64 %
Vint:3,6 m/s
Sun
23 °C
Mon
24 °C
Tue
20 °C
Wed
18 °C
Thu
21 °C

Curs oficial BNM 21 Iulie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7527 -0.0000
USD 17.6166 -0.0000
RON 4.1748 -0.0000
UAH 0.6762 -0.0000
RUB 0.2797 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău