Premieră pentru R.Moldova | Rezidenții anesteziologi și reanimatologi au susținut examenul On-Line Assessement - OLA (Sănătate.info)

  • 16 Aprilie 2019 16:10
Premieră pentru R.Moldova | Rezidenții anesteziologi și reanimatologi au susținut examenul On-Line Assessement - OLA (Sănătate.info)

25 de rezidenți din anul IV de studii la specialitatea Anesteziologie și reanimatologie au susținut săptămâna trecută examenul On-Line Assessement - OLA, recunoscut drept echivalent al probei-test din cadrul examenului de licență la specialitatea Anesteziologie și reanimatologie, similar cu examinarea EDAIC (European Diploma Anaesthesiology and Intensive Care - Diploma europeană în domeniul anesteziologiei și terapiei intensive).

Este o premieră pentru țara noastră, reiterează Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Timp de 3 ore astronomice, medicii-rezidenți au parcurs două seturi a câte 60 de teste multiple, cu cinci opțiuni de răspunsuri pentru fiecare întrebare. Prima secțiune corespunde cu Cartea A, Basic Science (Știința de bază), iar cea de-a doua - cu Cartea B (Anesteziologie clinică), fiecare set de întrebări, având un scor maxim de 300 de puncte: un punct pentru un răspuns corect și 0 (zero) puncte - pentru un răspuns lipsă sau greșit.

Anual, testele pentru examenul OLA sunt revizuite de către Comitetul EDAIC și corespund tuturor rigorilor unui MCQ test. Evaluarea OLA este organizată de către Societatea Europeană de Anesteziologie (European Society of Anesthesiology - ESA) pe o platformă, la care se poate înregistra orice candidat, prin crearea unui nume de utilizator individual și, astfel, să acceseze testele de evaluare. Interfața platformei este una bine structurată, adaptată utilizatorului și foarte simplă în gestionare. Examenul este unic pentru tot spațiul european și începe la o oră exactă, variațiile fiind determinate de fusurile orare. OLA se organizează anual, în luna aprilie, și este un test specific  pentru toți candidații care doresc să-și evalueze cunoștințele după fiecare an de formare și cei care intenționează să ia examenul EDAIC (Partea I), în toamnă. OLA este oferit în 11 limbi: engleză, franceză, germană, italiană, poloneză, portugheză, română, rusă, spaniolă, turcă și chineză.

Candidații se pot înregistra în peste 120 de centre din Europa și din afara spațiului european. Înscrierile pentru candidații la OLA sunt deschise la sfârșitul anului pentru sesiunea ce are loc în anul următor. Anul acesta au fost înregistrați 1.543 de candidați în 76 de centre pentru a susține examenul OLA.

sursa: sanatateinfo.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău