Premieră pentru Franța. A luat fața Germaniei și Marii Britanii, devenind destinația favorită a investitorilor străini

  • 29 Mai 2020 08:48
Premieră pentru Franța. A luat fața Germaniei și Marii Britanii, devenind destinația favorită a investitorilor străini

Franța devine pentru prima dată principala destinație europeană pentru noile investiții străine. Franța a depășit Marea Britanie și Germania, care se aflau pe primele locuri ale clasamentului, potrivit unui studiu Ernst&Young, preluat de Digi24.ro

Numărul proiectelor de investiții străine în Franța a crescut anul trecut cu 17%, la aproape 1.200, în timp ce în Marea Britanie s-a înregistrat un avans de doar 5%.

Germania, în schimb, a bătut pasul pe loc și a avut tot 971 de proiecte, la fel ca în 2018.

Reformele președintelui Emmanuel Macron au jucat un rol important în stimularea investițiilor. Oficialul de la Paris a atenuat reglementările în privința angajărilor și concedierilor, pentru a face economia franceză mai atractivă pentru investitori. Însă, mișcările violente de protest din 2018 și 2019 împotriva reformelor sale, apoi grevele din transporturi de la finalul anului trecut și începutul acestui an, din cauza modificării sistemului de pensii, au redus entuziasmul investitorilor străini.

În plus, în contextul pandemiei, două treimi din liderii de afaceri care au participat la studiu iau în calcul să își revizuiască planurile de investiții, iar 15 la sută să le amâne pentru anul viitor.

Economia franceză s-a contractat cu 5,8% în primele trei luni din 2020, comparativ cu un declin de 0,1% în trimestrul patru din 2019, ceea ce înseamnă că Franța este, tehnic, în recesiune.

A doua economie a zonei euro a înregistrat în primul trimestru din 2020 cel mai sever declin de la Al Doilea Război Mondial și a depășit recordul din 1968, când Franța a fost afectată de greve masive și de turbulențe sociale. 

Analiștii se așteptau la un recul al PIB-ului Franței de 3,5%.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău