Premieră pentru Armata Națională | Un tânăr militar a fost admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale Britanice Cranwell

  • 07 Octombrie 2020 11:30
Premieră pentru Armata Națională | Un tânăr militar a fost admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale Britanice Cranwell

Un tânăr militar al Armatei Naționale a fost admis la Colegiul Forțelor Aeriene Regale Britanice Cranwell, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (Royal Air Force College Cranwell). Ministerul Apărării menționează că este o premieră pentru Armata Națională.

Locotenentul Alexandru Prodan, comandant de pluton în Regimentul de Stat Major ”General de brigadă Nicolae Petrică”, este primul ofițer moldovean care va studia la una din cele mai prestigioase școli de profil din această țară.

Alexandru a absolvit Academia Militară a Forțelor Armate ”Alexandru cel Bun” în anul curent, facultatea infanterie și administrare publică.

Ofițerul a fost declarat eligibil pentru cursul de pregătire inițială pentru ofițeri la Royal Air Force College Cranwell, cu durata de 24 de săptămâni, după ce a acumulat cel mai mare punctaj la testul de cunoaștere a limbii engleze dintre absolvenții promoției 2020 a AMFA, dar și în rezultatul unui interviu cu atașatul militar britanic, cu sediul la Chișinău, comandant de escadrilă Rob Hall, care este și el absolvent al aceleiași instituții de învățământ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău