Premieră națională: Invenția savanților USM a primit Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva

  • 04 Mai 2023 15:22
Premieră națională: Invenția savanților USM a primit Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva

Savanții Universității de Stat din Moldova duc numele țării noastre pe arena internațională. În premieră pentru Republica Moldova, inovația savanților USM, Aurelian Gulea și Ion Toderaș, în colaborare cu profesorul francez Sebastien Floquet, a câștigat Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva, ediția a 48-a, scrie USM.

Savanții Universității de Stat din Moldova duc numele țării noastre pe arena internațională. În premieră pentru Republica Moldova, inovația savanților USM, Aurelian Gulea și Ion Toderaș, în colaborare cu profesorul francez Sebastien Floquet, a câștigat Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva, ediția a 48-a.

Dintre cele peste 1000 de invenții, Marele Premiu la Expoziția Internațională de Invenții de la Geneva (Grand Prix au Salon International des Inventions de Genève) a fost câștigat de savanții de la Universitatea de Stat din Moldova – academicianul Aurelian Gulea, Departamentul de Chimie al USM,  academicianul Ion Toderaș, Institutul de Zoologie al USM și prof. Sébastien Floquet, Institutul Lavoisier al Universității din Versailles Saint-Quentin en Yvelines, pentru invenția „Supliment alimentar pe bază de molybden pentru albine”.

Totodată, inovația a fost răsplătită cu o medalie de aur, premiul INPI-Franța, mai presus de toate, fiind prestigiosul Grand Prix.

Geneva a găzduit cea de-a 48-a ediție a Salonului Internațional de Invenții, care a reunit inventatori, oameni de știință, oameni de afaceri, producători, finanțatori, comercianți din 40 de țări, profesioniștilor și publicului larg fiindu-le prezentate peste 1000 de invenții și inovații.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău