Premiera mondială a unui film documentar turnat în R. Moldova a avut loc la Sarajevo

  • 20 August 2019 16:08
Premiera mondială a unui film documentar turnat în R. Moldova a avut loc la Sarajevo

Premiera mondială a documentarului turnat în Republica Moldova ”Grădina Sovietică”, în regia lui Dragoș Turea a avut loc duminică, 18 august, la cea de-a 25-a ediție a Festivalului de Film din Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, filmul ”Grădina Sovietică” participă în competiția oficială la categoria documentar și concurează pentru trofeul Inima Orașului Sarajevo.

În timp ce investighează moartea misterioasă a bunicii sale, Dragoș, un regizor din Republica Moldova, descoperă un experiment științific secret. Dragoș dezvăluie planul secret al fostului lider sovietic Nikita Hrușciov de a transforma Moldova în grădina Sovietică pentru aplicarea energiei atomice în agricultura locală.

Este o premieră când un documentar de lung metraj, având un subiect autentic din Republica Moldova, este selectat pentru a participa la Festivalul din Sarajevo, organizat sub patronajul UNESCO. Publicul a manifestat un interes sporit față de subiectul documentarului, turnat în R. Moldova și după încheierea filmului au avut loc discuții aprinse.

Documentarul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, Centrului Național al Cinematografiei din România și TVR - Societatea Română de Televiziune. Filmul durează o oră și 15 minute.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău