Premiera filmului CARBON va avea loc la Palatul Național

  • 03 Octombrie 2022 19:46
Premiera filmului CARBON va avea loc la Palatul Național

La Palatul Național ”Nicolae Sulac” din Chișinău va avea loc mâine, începând cu ora 18.30, premiera filmului CARBON”, în regia lui Ion Borș, relatează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, filmul CARBON, a cărui acțiune are loc în Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele „fierbinți” ale conflictului de pe Nistru, povestește istoria unui tânăr tractorist, Dima, care pornește într-o aventură absurdă, plină de situații penibile în care eroul se ciocnește de indiferența, goana după profit și prostia oamenilor care îl înconjoară. Din toată această poveste, Dima învață un lucru important - „să fie om!”, o lecție care, în cele din urmă, reușește să îi schimbe viața.

Printre actorii care fac parte din distribuție se numără Dumitru Roman, Ion Vântu, Igor Caras-Romanov, Adriana Bîtcă, Constantin Haret și Ion Coșeru. Filmările au durat 36 de zile și au avut loc în perioada august -octombrie 2020.

Pelicula, în regia lui Ion Borș, a fost înaintată de Comitetul de selecție din Republica Moldova pentru premiile Oscar 2023, la categoria „Cel mai bun film străin”. Premiera mondială a avut loc pe 23 septembrie la Festivalul Internațional de Film din San Sebastian, Spania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău