Premier Energy cere majorarea tarifului la energia electrică

  • 06 Iunie 2022 13:56
Premier Energy cere majorarea tarifului la energia electrică

Premier Energy, care livrează curent electric consumatorilor din Centrul și Sudul Republicii Moldova cer o majorare a tarifului de la 2 lei și 17 bani, până la 2 lei și 71 de bani/kWh. Un proiect în acest sens a fost publicat pe pagina Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

În solicitarea sa, furnizorul cere majorarea cu 7 bani a tarifului la electricitatea livrată consumatorilor racordați la rețelele de tensiune înaltă. Electricitatea livrată consumatorilor conectați la rețelele de tensiune medie ar urma să se scumpească cu 20 de bani, iar consumatorii casnici ar putea plăti mai mult cu 55 de bani pentru un kilowatt/oră, potrivit aceleiași solicitări.

Premier Energy menționează că, pentru luna iunie devierile tarifare depășesc 15%, de 3 ori mai mult decât prevederile legale, fapt ce îi permite să ceară majorări tarifare.

Energocom a prelungit contractul cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan pentru încă o lună la prețul de aproximativ 60 de dolari Megawat oră. Suplimentar, Energocom va semna un contract de livrare a 30% de energie cu compania de stat ucraineană EnergoAtom. Prețul mediu ponderat al energiei electrice pentru luna iunie va fi de aproximativ 65 de dolari /MWh, a anunțat anterior Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:15 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău