Premier Energy așteaptă până pe 7 februarie, stingerea datoriei pentru energie electrică de către S.A. „Apă-Canal Chișinău”

  • 03 Februarie 2023 14:06
Premier Energy așteaptă până pe 7 februarie, stingerea datoriei pentru energie electrică de către S.A. „Apă-Canal Chișinău”

ÎCS „Premier Energyˮ SRL informează că în urma asigurărilor oferite de primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban și administrația S.A. „Apă-Canal Chișinău” privind identificarea unor soluții eficiente pentru stingerea datoriei acestei întreprinderi a acceptat să reconecteze temporar blocul administrativ al furnizorului de apă până la 7 februarie, anunță instituția.

- Cele două locuri de consum deconectate pe 2 februarie au fost reconectate la sursa de energie electrică în aceiași zi la ora 18:16.

- Datoria S.A. „Apă-Canal Chișinău” în mărime de 67,8 milioane de lei pune presiune în continuare asupra activității reglementate de furnizare a energiei electrice a companiei Premier Energy și periclitează buna funcționare a sistemului energetic.

Realimentarea cu energie electrică a blocului administrativ al S.A. „Apă-Canal Chișinău a fost efectuată în contextul disponibilității pentru dialog a ÎCS „Premier Energy” SRL în vederea soluționării problemei datoriei acumulate de agentul economic, dar acesta trebuie să propună măsuri concrete și termene exacte de plată.

Precizăm că, dacă datoriile clienților deserviți vor continuă să crească, la rândul său, Premier Energy nu se va putea încadra în graficul de plată a energiei electrice necesară a fi procurată și livrată tuturor consumatorilor. Astfel, în această situație complicată Premier Energy nu-și poate asuma creditarea consumatorilor care acumulează datorii, pentru aceasta existând alte instrumente de finanțare, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău