Prejudiciul cauzat CFM de către un grup criminal organizat: Estimările PCCOCS se ridică la 250 milioane de lei, iar ale directorului Oleg Tofilat - la 1,2 miliarde de lei

  • 13 Decembrie 2021 10:35
Prejudiciul cauzat CFM de către un grup criminal organizat: Estimările PCCOCS se ridică la 250 milioane de lei, iar ale directorului Oleg Tofilat - la 1,2 miliarde de lei

Procurorii PCCOCS continuă investigațiile privind delapidarea patrimoniului întreprinderii de statului de către un grup criminal organizat, prin abuz de serviciu, la Calea Ferată.

„În acest sens, la insistența procurorilor, pentru consolidarea forțelor tuturor actorilor implicați, inclusiv la nivel de Guvern, a avut loc o ședință în cadrul Corpului de Control al Prim-ministrului. Urmare a acesteia, în scopul stabilirii cauzelor și condițiilor care au determinat comiterea acestor infracțiuni, a fost dispusă acordarea asistenței la investigarea dosarului de către specialiști din cadrul anumitor instituții abilitate în domeniul financiar, inclusiv Inspecția Financiară și Serviciului Fiscal de Stat”, se arată într-un comunicat al PCCOCS. 
 
Potrivit estimărilor preliminare, prejudiciul cauzat cifrează 250 milioane lei, iar potrivit directorului general al CFM, Oleg Tofilat, suma ar putea depăși 1,2 miliarde lei.
 
Procurorii PCCOCS investighează perioada activității întreprinderii cuprinsă între anii 2015-2019, iar în cadrul dosarului penal unor figuranți le-a fost atribuit statutul de învinuit.
 
Alte date de impact social major urmează să fie comunicate odată cu avansarea investigațiilor, în măsura în care acestea nu ar fi afectate, mai precizează PCCOCS. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău