Pregătirile pentru amenajarea secțiilor de votare la alegerile prezidențiale sunt pe ultima sută de metri

  • 29 Octombrie 2020 12:46
Pregătirile pentru amenajarea secțiilor de votare la alegerile prezidențiale sunt pe ultima sută de metri

Pregătirile pentru amenajarea secțiilor de votare la alegerile prezidențiale care vor avea loc duminică, 1 noiembrie, în R. Moldova sunt pe ultima sută de metri. Birourilor electorale ale secțiilor de votare le-a fost deja distribuită o parte din dezinfectați și echipamente de protecție, inclusiv măști pentru alegători. Persoanele care din diferite motive nu au posibilitate să se deplaseze la secția de votare, pot solicita printro cerere să voteze la domiciliu.

La alegerile prezidențiale de duminică, la secția de votare din satul Manta, raionul Ștefan Vodă sunt așteptați la urne peste 2600 de alegători. Președinta biroului electoral, Nina Neagu spune că, în prezent, se lucrează la amenajarea secției de votare. O parte din echipamentele de protecție au fost, deja, distribuite, iar celelalte vor ajunge sâmbătă, împreună cu buletine de vot.

O parte din echipamente le-am primit când a început să activeze biroul. Am primit și dezinfectant și măști pentru membrii biroului. Restul dezinfectantului în cantitate mult mai mare o să primim sâmbătă când ne vom duce după buletine. Pentru persoanele care vor merge la domiciliu au costume speciale care o să ne fie date sâmbătă. Am primit un nou instructaj pentru ziua alegerilor, cum să dezinfectăm. Sperăm să nu avem persoane care să se infecteze în ziua alegerilor. – Aveți cereri din partea alegărotilor care vor să voteze la domiciliu? – Ieri la amiază erau 31 de cereri. Până sâmbătă poate să apară în jur de 40 de cereri. Infectați cu COVID-19 până când nu sunt. Avem doar două persoane care sunt venite de peste hotare și se află în autoizolare. Ei au scris cerere să voteze la locul aflării, a precizat Nina Neagu.

În satul Palanca, raionul Drochia, secția de votare va fi amenajată în incinta Primăriei. 324 de alegători sunt înscriși în listă. Președinta biroului electoral, Angela Gîțu, spune că secția de votare este asigurată cu toate cele necesare pentru buna desfășurarea a alegerilor și prevenirea răspândirii infecției.

La moment noi suntem asigurați cu dezinfectant pentru suprafețe, pentru persoane, adică și pentru membrii biroului și pentru alegători. Deasemenea, pentru membrii biroului am primit măști, termometre, ecrane și urmează mâine să mă duc să primesc echipament pentru membrii biroului care se vor deplasa la locul aflării, combinezoanele am în vedere. Măștile pentru alegători am înțeles că sunt, deja, la Consiliul electoral. Urmează să mă duc și să le ridic. În ceea ce privește materialele de birou suntem dotați, suntem asigurați. Secția este pregătită. Până la moment avem înregistrate zece cereri cu votarea la locul aflării. Au vârstă înaintată și motive de sănătate. În orice caz nu avem persoane cu simptome de COVID-19, a spus Angela Gîțu.

La scrutinul de duminică în trei localități din Rep. Moldova secțiile de votare vor amenajate în corturi din cauză că nu există spații potrivite. Este vorba despre localitatea Bogdanovca Nouă din componența orașului Cimișlia, Bîc din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău și Cigârleni din raionul Ialoveni.

În total, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie la urne sunt așteptați peste 3 milioane 200 de mii de cetățeni cu drept de vot.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău