Pregătiri pentru summitul SUA-Coreea de Nord

  • 02 Aprilie 2018 18:17
Pregătiri pentru summitul SUA-Coreea de Nord

Premierul japonez Shinzo Abe urmează să efectueze o vizită în SUA în perioada 17-18 aprilie, ocazie cu care va fi primit de președintele american Donald Trump la reședința sa privată din Mar-a-Lago (Florida), în cadrul pregătirilor pentru summitul SUA-Coreea de Nord, a informat Casa Albă luni, potrivit France Presse.

'Cei doi oficiali vor aborda campania internațională pentru menținerea la maximum a presiunilor asupra Coreii de Nord în vederea unei întâlniri prevăzute între președintele (Donald) Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un', precizează Casa Albă într-un comunicat.

Întâlnirea istorică între președintele american și dictatorul nord-coreean urmează să aibă loc în luna mai, dar nu sunt cunoscute încă detalii practice despre locul sau formatul exact al acesteia.

Principala miză a acestui summit este problema nucleară nord-coreeană, iar Kim Jong-Un, la fel ca Donald Trump, își consultă aliații sau partenerii.

În pregătirea acestei întrevederi, liderul de la Phenian s-a deplasat recent la Beijing, părăsind pentru prima oară teritoriul Coreii de Nord de la venirea sa la putere, și a avut o lungă întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping.

De asemenea, Donald Trump a avut o convorbire telefonică cu Xi Jinping în cadrul căreia a abordat viitorul summit.

Întâlnirea de la Mar-a-Lago va fi a treia între Donald Trump și Shinzo Abe, a precizat Casa Albă. Dar este pentru a doua oară când cei doi se întâlnesc la reședința privată foarte luxoasă a președintelui SUA din Florida. Abe, la fel ca Trump, este pasionat de golf și cei doi au jucat deja împreună pe terenul de golf de la Trump Organization, adiacent reședinței.

Casa Albă a precizat că Donald Trump și Shinzo Abe vor aborda totodată problema relațiilor comerciale 'echitabile' între cei doi mari parteneri economici.

Președintele Donald Trump consideră că prea mulți parteneri comerciali profită în mod nejustificat de SUA și a lansat inițiative în toate direcțiile pentru a reechilibra lucrurile - în opinia sa -, inclusiv prin impunerea de tarife vamale. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău