Pregătiri pentru exercițiul româno-american Dacian Reaper-20. US Army prezintă MQ-Reaper la Câmpia Turzii

  • 08 Februarie 2020 15:37
Pregătiri pentru exercițiul româno-american Dacian Reaper-20. US Army prezintă MQ-Reaper la Câmpia Turzii
Mediafax

În cursul săptămânii viitoare urmează să fie prezentate principalele informații despre exercițiul româno-american Dacian Reaper-20, dar și o expoziție cu tehnică militară, cât și aeronava fără pilot de tip MQ-9 Reaper. Acestea vor fi prezentate pe 11 februarie la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii, cu ocazia Zilei Distinșilor Vizitatori.

Potrivit defenseromania.ro, în perioada ianuarie - martie 2020, Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii este gazda exercițiului româno-american Dacian Reaper-20, exercițiu organizat și planificat în cursul anului 2019.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale a României, militarii americani care participă la exercițiul româno-american fac parte din 52nd Expeditionary Operations Group Detachment 2, unitate care își îndeplinește misiunile de informații, supraveghere și cercetare de pe aeroportul Miroslawiec, Polonia, și aparține 52nd Fighter Wing din cadrul Bazei Aeriene Spangdahlem, cu sediul în Germania.

"Statele Unite ale Americii colaborează îndeaproape cu România pentru a consolida capacitățile de apărare colectivă și pentru a spori securitatea regională", mai precizează sursa citată.

 

 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău